Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Detta är en stor favorit då jag alltid varit en sucker för ostkaka sedan jag var liten. Passar bra som lyxig frukost, mellanmål eller efterrätt. Servera gärna med sockerfri sylt eller färska bär och grädde.
Skriv ut receptet
Måltid
Efterrätt
Kök
Svenskt
Portioner
4
Ingredients
1x
2x
3x
▢
3
st
ägg
▢
2
msk
valfri sötning
(förslagsvis xylitol eller sötströ)
▢
250
g
keso
▢
1
dl
grädde
▢
100
g
färskost
typ Philadelphia
▢
0,5
tsk
vaniljpulver
▢
6
droppar
bittermandelessens
▢
1
nypa
salt
▢
0,5
dl
mandelspån
Instructions
Ställ in ugnen på 180 grader.
Vispa ihop äggen och sötningen.
Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smeten i en smörad form.
Grädda i ugnen i cirka 30 min eller tills den stabiliserat sig (beror på hur hög formen är).
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!