Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Här kommer mitt recept på en lättlagad, god och nyttigt rätt som tillagar sig själv i ugnen - perfekt eller hur? Minimalt med disk dessutom eftersom allt tillagas och serveras i samma form.
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Kök
Grekiskt
Portioner
4
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Kycklingen
▢
900
g
kycklinglår
▢
75
g
smör
▢
1
tsk
salt
▢
1
msk
oregano
▢
2
tsk
timjan
▢
1
st
vitlöksklyfta
▢
1
krm
nymalen svartpeppar
Grönsakerna
▢
2
st
aubergine
▢
1
st
zucchini
▢
2
st
vitlöksklyftor
pressade
▢
2
st
lökar
▢
500
g
passerade tomater
▢
0,5
dl
olivolja
▢
2
dl
kalamata oliver
▢
2
krm
nymalen svartpeppar
▢
1
tsk
salt
Vid servering
▢
100
g
babyspenat
▢
200
g
fetaost
▢
4
dl
fet yogurt
Instructions
Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn).
Smält smöret. Blanda i salt, pressad vitlök, timjan, oregano och peppar. Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet.
Skär upp grönsakerna. Lägg dem i en stor ugnsform med höga kanter. Häll över de passerade tomaterna, olivolja, vitlök och kryddor. Blanda ihop.
Lägg kycklinglåren ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.
Smula över fetaost och lägg över babyspenat. Servera gärna med en klick fet yoghurt.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!