Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Till er som gärna överraskar gästerna med någonting lite oväntat kommer här kommer ett härligt recept på en fiskrätt med nyttiga och spännande tillbehör. Servera gärna med brynt smör för extra smak och mättnad.
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Portioner
6
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Gösen
▢
6
st
portionsbitar av gös
(ca 200g/st)
▢
smör
▢
salt
▢
nymalen svartpeppar
Rotselleriterrin
▢
800
g
rotselleri
▢
2
dl
grädde
▢
2
st
ägg
▢
100
g
färskost
▢
4
dl
riven ost
▢
1
st
vitlöksklyfta
▢
0,5
msk
salvia
▢
1
tsk
salt
▢
nymalen svartpeppar
Grönkålspesto
▢
100
g
grönkål
▢
0,5
dl
solrosfrön
▢
0,5
dl
mandel
▢
100
g
västerbottenost
▢
1
st
vitlöksklyfta
▢
0,5
st
citron
rivet skal
▢
1
dl
kallpressad rapsolja
Picklad rödlök
▢
2
st
rödlökar
▢
2
msk
ättika
24%
▢
2
msk
valfri sötning
exempelvis xylitol eller sötströ
▢
1
dl
vatten
Instructions
Gösen
Strax innan servering: Krydda gösfiléerna och halstra dem helst i en het grillpanna 3-4 minuter per sida eller till en innertemperatur på ca 52°C.
Ställ in ugnen på 175 grader.
Skala och skiva rotsellerin i cirka 2 millimeter tunna skivor.
Koka rotsellerin i saltat vatten i cirka 15 minuter. Sila bort vattnet.
Blanda samman övriga ingredienser i en skål vänd i rotsellerin försiktigt så att allt blandas utan att rotsellerin mosas.
Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i rotselleriblandningen. Grädda i ugnen i cirka 40 minuter.
Låt stå och svalna lite innan servering så att vätskan stabiliserar sig något. Skär sedan i skivor och servera.
Grönkålspesto
Rensa och koka grönkålen i cirka 3 minuter. Häll av vattnet och krama ur så mycket vätska som möjligt.
Mixa solrosfrön och mandel. Tillsätt sedan ost, grönkål, vitlök, citronskal och rapsolja. Mixa och smaka av med salt.
Picklad rödlök
Skala löken och dela den på mitten. Skär i så tunna skivor som möjligt.
Blanda tillsammans med övriga ingredienser och låt stå kallt i minst en timme före servering.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!