2mskSockerfri lingonsylteller färska, eller frysta bär
salt
nymalen svartpeppar
Kantareller
200gkantareller
smöratt steka i
salt
Instructions
Kalkon
Krydda kalkonfiléerna. Stek först på relativt hög värme så att de blir brynta runt om. Sänk sedan värmen och lägg gärna på ett lock. Stek sedan i cirka 15 minuter tills köttet inte längre är rosa.
Lägg filéerna åt sidan i några minuter innan du skär dem det i skivor så att köttsaften stannar kvar i köttet. Spara skyn.
Ugnsgrönsaker
Ställ in ugnen på 200 °C.
Skär bort skalet på pumpan och skrapa ut innanmätet. Skär pumpan och zucchinin i mindre bitar och strimla chilin. Skär av topparna på vitlökarna och lägg på plåten. Riv över rosmarin och timjan. Häll över ganska rikligt med olivolja och krydda med salt och peppar. Blanda runt allt ordentligt.
Rosta i ugnen i cirka 40 minuter tills pumpan blivit mjuk och krämig och vitlöken likaså.
Lingonsås
Koka upp grädde, sky och soja. Tillsätt sedan lingonsylt eller bär och smaka av med salt och peppar.
Kantareller
Rensa svampen och dela de större i mindre delar. Stek sedan i smör tills de fått fin färg och blivit lite krispiga. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!