Koka upp vatten, ättika, kryddor, strimlad fänkål och morot i en stor kastrull och låt koka i 10 minuter.
Skär bort skinnet på laxen och dela den i cirka 3 x 3 cm stora kuber.
Lägg den strimlade löken i lagen och koka i ytterligare 5 minuter. Stäng av värmen.
Lägg i laxen och dillen i lagen och täck med plastfolie och lock. Låt stå tills den svalnat. Kan med fördel stå i kallt i kylskåpet över natten.
Ramslökshollandaise
Knäck ägget i en hög mixerskål (som man brukar få om man köper en mixer).
Smält smöret tills det börjar bubbla och allt smör är rinnande.
Ställ mixern i botten på den höga behållaren med ägg i och häll i smöret och oljan. Mixar sedan nerifrån och upp. Tänk att det understa lagret ska hinna bli ljust och krämigt innan du tar upp mixern.
Tillsätt sedan citronsaft och ramslök. Smaka av med salt.
Grönsakspasta
Strimla grönsakerna mot en skärbräda med en osthyvel och moroten med en potatisskalare om du inte har tillgång till en mandolin.
Koka i ca 3 minuter i saltat vatten.
Häll av vattnet och låt dem ånga av innan servering.
Notes
Tips! Laxen kan med fördel göras dagen innan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!