Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
4
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Laxen
▢
600
g
laxfilé
▢
1
msk
wasabi
▢
2
msk
gari (sushi-ingefära)
▢
1
msk
japansk soya
▢
1
msk
rostade sesam
Wasabiaioli
▢
1
st
ägg
▢
2
dl
rapsolja
(kallpressad tycker jag fungerar bra)
▢
3
tsk
wasabi
▢
1
st
vitlöksklyfta
▢
salt
Instructions
Laxen
Ställ in ugnen på 175 grader.
Skär laxen i portionsbitar. Bred på wasabi, lägg på gari, soya och toppa med sesamfrön.
Tillaga i cirka 20 minuter.
Wasabiaiolin
Kläck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
Ställ stavmixern mot botten och börja mixa. Rör den sedan försiktigt upp och ner, lite åt gången så att du mixar in det översta lagret av oljan sist.
När aiolin blivit vit/gul och krämig, tillsätt vitlök och wasabi. Mixa. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!