Mixa linfrön, solrosfrön, sesamfrön, paranötter och mandelmjöl i en matberedare tills allt blivit riktigt finfördelat (om "mjölet" blir för grovt så faller brödet lättare sönder).
Rosta frö- och mandelmjölet i en torr stekpanna till det börjar dofta gott och det fått lite färg. Var försiktig så att det inte bränns. Du kan skippa detta moment om du har bråttom men det gör så att smakerna kommer fram mycket mer.
Blanda ner resten av de torra ingredienserna i frönötmjölet: pofiber, fiberhusk och bakpulver.
Mixa ihop smör, ägg och crème fraiche och salt i matberedaren. Häll i de torra ingredienserna. Mixa tills det blivit en jämn deg. Låt sedan svälla i cirka 10 minuter.
Lägg över degen i en smörad brödform och grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills brödet fått färg och känns färdigt vid provstick.
Notes
Näringsvärde:Hela brödet innehåller 22 g kolhydrater, 247 g fett och 80 g protein. Det vill säga att om man delar brödet i 11 skivor så blir det 2 gram kolhydrater per skiva.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!