Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade.
Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Grädda i cirka 10–15 minuter i 180 grader. Låt svalna.
Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och blanda i färskost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.
Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör ihop.
Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar så att den hinner stelna.
Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera den, så att den inte blir så hård.
Notes
VISSTE DU ATT... Jordnötter är trots sitt namn ingen nöt utan en baljväxt. De innehåller ungefär 10% kolhydrater och är därför ingenting man bör äta i stora mängder om man försöker gå ner i vikt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!