En otroligt saftig och smakrik kaka som är både socker- och glutenfri. Det speciella med den här kakan är att man använder sig utav hela apelsiner vilket ger kakan naturlig sötma, smak och en fantastisk gul färg.
2mskSukrin melis(eller annan florliknande sötning)
rivet skal från en apelsin
Instructions
Kakan
Ställ in ugnen på 150 grader.
Tvätta apelsinerna. Lägg dem i en kastrull med vatten, koka upp. Låt sedan koka i 15 minuter.
Skär apelsinerna i bitar och pilla bort kärnorna. Mixa apelsinerna (med skal och allt) i en matberedare tills allt blivit finfördelat, som en puré. Lägg i smöret och fortsätt mixa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Smöra en form och häll i smeten.
Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått lite färg och har stabiliserat sig. Låt svalna innan servering.
Mascarponefluff
Vispa grädden fluffig. Blanda samman med mascarpone och tillsätt resten av ingredienserna.
Notes
TIPS! Kakan går utmärkt att göra som muffins samt att förvara i kylskåp eller frysa in.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!