Dessa frallor är kort och gott helt underbara! De är inte alls lika kompakta som LCHF-bröd brukar bli och de smälter i munnen. När jag publicerade det här receptet 2013 så spred det sig som en löpeld över Instagram. Så kul!Avnjutes förslagsvis nybakade med smör och gräddost. När de är kalla blir de lite torrare i konsistensen. Fungerar utmärkt som hamburgerbröd med sesam istället för vallmo eller varför inte göra dem avlånga som baguetter? Supergott med vitlökssmör. Förvara i kylen eller i frysen för längst hållbarhet.
2dlmandelmjöleller 1 dl kokos- eller sesammjöl om nötfritt
1dlpofiber*
2mskfiberhusk
2tskvallmofrön(eller exempelvis solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)
Instructions
Ställ in ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg, "halvsmält" smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver.
Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
Notes
* Bli inte avskräckt av att pofiber innehåller 12g/100g kolhydrater. Kolhydratsinnehållet är i sig helt ointressant om man inte räknar in mängd. I detta fallet innehåller 1 dl pofiber cirka 2-3 gram kolhydrater, utslaget på totalen blir det väldigt lite. Pofiber är dessutom bra för magen.