Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
4
Ingredients
1x
2x
3x
▢
0,5
st
salladskålshuvud
▢
0,5
st
rosésalladshuvud
▢
1
pkt
kalkonbacon
▢
4
st
färska fikon
▢
100
g
gorgonzola eller ädelost
▢
2
dl
valnötter
▢
2
msk
balsamvinägercréme
Instructions
Strimla salladskål och rosésallad, sprid ut det över ett vackert fat.
Stek baconet tills krispigt och lägg det på hushållspapper.
Rosta valnötterna i pannan tills de börjar dofta.
Dela fikonen i klyftor och lägg över salladen. Klicka över gorgonzolaosten och lägg på valnötterna. Ringla till sist balsamvinägercréme över salladen.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!