Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
En underbart god och nyttig middag som jag nästan kan garantera att den faller hela familjen i smaken. Kalkonfärsen hittar man oftast i frysdisken men går givetvis att byta ut mot vilken färs ni vill.
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Portioner
3
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Kalkonburgarna
▢
500
g
kalkonfärs
▢
1
st
rödlök
▢
1
st
vitlöksklyfta
▢
1
msk
sockerfri senap
Ex. dijon eller French's classic yellow
▢
1
tsk
nymalen svartpeppar
▢
1
tsk
salt
▢
2
tsk
paprikapulver
Hamburgermajo
▢
1
st
ägg
▢
2
dl
rapsolja
▢
0,75
tsk
ättika
24%
▢
1
st
vitlöksklyfta
▢
1,5
msk
sockerfri ketchup
ev. tomatpuré + eventuell sötning
▢
1
dl
sockerfri finhackad inlagd gurka
ex. vildgurka eller polsk inlagd gurka
▢
nymalen svartpeppar
▢
0,5
tsk
salt
smaka av
Tillbehör
▢
1
st
romansallad
▢
3
st
tomater
▢
ost
▢
rödlök
Instructions
Kalkonburgarna
Finhacka löken och blanda samman med färsen och resten av ingredienserna.
Forma färsen till burgarna och stek i valfritt matfett på båda sidor tills färdiga. Lägg på ost när du vänt dem en gång så osten hinner smälta.
Hamburgermajon
Knäck ner ett ägg i en hög och smal mixerskål. Häll i oljan.
Ställ stavmixern i botten och mixa på högsta effekt sakta nerifrån och upp tills det blivit majonnäs.
Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.
Salladen
Skär salladen i klyftor och stek tillsammans med tomathalvorna i grillpanna med olja på hög värme tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!