Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Här kommer ett recept som gör gott för både kropp, själ och miljö. Dessa kålrotsburgare är riktigt goda och fungerar utmärkt att frysa in. Servera gärna med varma grönsaker och en god yoghurtsås. De är goda även utan panering.
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Portioner
6
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Kålrotsburgare
▢
600
g
kålrot
▢
1
dl
pumpafrön
▢
1
dl
solrosfrön
▢
1
dl
mandlar
eller andra nötter alt mer frön
▢
150
g
champinjoner
▢
0,5
msk
spiskummin
▢
1
msk
koriander
torkad, malen
▢
1,5
tsk
salt
▢
5
st
ägg
ekologiska
▢
1
msk
fiberhusk
▢
0,5
dl
rapsolja eller kokosfett
Panering (behövs ej)
▢
1
st
ägg
ekologiskt
▢
1
dl
mandelmjöl
▢
0,5
dl
pofiber
▢
0,5
tsk
salt
▢
1
krm
nymalen svartpeppar
Instructions
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
Skala kålroten och skär den i mindre bitar. Koka i cirka 15-20 minuter eller till kålroten blivit mjuk.
Mixa frön och nötter tills finfördelat. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom oljan, inklusive den kokade kålroten och mixa till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och klicka ut smeten och platta ut till burgare. Ringla över oljan eller kokosfettet.
Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills burgarna fått en fin färg.
Blanda samman ingredienserna för paneringen och doppa först burgarna i det uppvispade ägget och sedan i mandelmjölsblandningen.
Stek i fett tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!