En fantastiskt god burgare som har extra allt (förutom kolhydrater). Brödet är utbytt mot krispig sallad och istället för pommes har jag stekt pimientos i baconfett. Den syrliga dippen med gräslök är verkligen pricken över i:t.
250gPimientos de padron(alt grön paprika skuren i stavar)
Dressing
0.5dlmajonnäs
0.5dlcrème fraiche
3mskgräslök, finhackad
1vitlöksklyfta, pressad (eller vitlökspulver)
1tskdijonsenap
1tskvitvinsvinäger, eller citronsaft
salt och nymalen svartpeppar
Servering
4salladsblad
1tomat, skivad
0.5rödlök, skivad
Instructions
Stek baconet i en stor stekpanna tills krispigt. Lyft ur från stekpannan och sätt åt sidan.
Stek pimientos i samma stekpanna tills de fått färg och blivit lite mjuka. Salta. Lyft ur stekpannan och håll varma.
Salta och peppra burgarna rikligt på båda sidor och stek burgarna så som du vill ha dem. Lägg på ostskivorna när du har vänt på burgarna och låt dem steka tills osten börjat smälta.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en skål.
Lägg burgarna på en bädd av salladsblad, toppa med en klick dressing, tomater, lök och bacon.
Servera med pimientos och resterande dip på sidan om. Njut!