Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
En riktig vardagsklassiker i min smak. Här är pastan utbytt mot smörstekt spetskål och köttfärssåsen som är gjord av kalkonfärs har en kraftig men samtidigt len smak av tomat, vitlök, örter och lite hetta från chili. Så gott och enkelt!
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Kök
Italienskt
Portioner
4
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
▢
500
g
kalkonfärs
▢
3
st
vitlöksklyftor
, pressade
▢
1
st
gul lök
▢
1
msk
tomatpuré
▢
1
msk
chilipaste
om du gillar hetta
▢
1
tsk
salt
▢
500
g
passerade tomater
▢
1
msk
torkad basilika
▢
1
msk
torkad oregano
▢
1
msk
sockerfri ketchup
eller finhackade soltorkade tomater
▢
0,5
dl
grädde
▢
nymalen svartpeppar
▢
smör eller olivolja att steka i
▢
1
st
spetskålshuvud
▢
1
sl
riven ost
Instructions
Stek färsen i smör eller olivolja tillsammans med pressad vitlök, finhackad lök, tomatpuré, salt och chilipaste tills brynt.
Häll i tomatpuré, kryddor och ev sockerfri ketchup. Smaka av med salt. Låt puttra på låg värme.
Strimla spetskålen och stek den i smör tills den börjar bli mjuk. Salta och peppra.
Servera spetskålspastan med köttfärssåsen och toppa med riven ost och gärna färsk basilika.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!