Fortfarande är det många som aldrig hört talas om vad labneh är. Men det är avrunnen getyoghurt som härstammar från mellanöstern som man formar som runda ostbollar eller blandar till en sås/röra tillsammans med mynta. Den har en syrlig smak och krämig konsistens och passar utmärkt till att använda på samma sätt som fetaost. Här blandade jag ihop en röra som jag sedan fyllde i kycklingfiléer. Labneh finns främst att köpa på exempelvis Willys, City Gross eller typ orientlivs.
2tsksambal oelek eller harissajustera mängd beroende på styrka
1stvitlöksklyfta
salt och peppar
3dlgrädde
Ugnsgrönsaker
5stturkiska paprikoreller 2 stycken vanliga
2stbroccolihuvuden
15stcocktailtomater
2stvitlöksklyftor
3mskolivolja eller kokosfett
1tsksalt
Instructions
Ställ in ugnen på 175 grader.
Blanda ihop labneh med sambal/harissa och pressad vitlök.
Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med röran. Om du vill förhindra att röran ska rinna ut helt under tillagning, knyt då ihop dem med matlagningssnöre.
Skär upp grönsakerna och lägg dem i en ugnsform tillsammans med fett och kryddor. Tillaga i ugnen i cirka 20 minuter.
Stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått färg och är tillagade hela vägen igenom.
Häll över grädden och låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med eventuellt mer sambal/harissa och salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!