Olivolja med citronsmakeller ta vanlig och spressa i citron
flingsalt
Snabb citronsås
3dlcrème fraiche
1stvitlöksklyftapressad
0,5stcitronskalet
2mskdillfinhackad
salt
Instructions
Laxen
Ställ in ugnen på 175 grader.
Lägg laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Mixa ost, solrosfrön, dill, citron och kryddor. Rör sedan i créme fraichen (om man mixar den så blir den lätt lös). Bred ut pestokrämen över laxen och toppa med några dillkvistar.
Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter beroende på tjocklek på laxen.
Grönsakspastan
Hyvla sparrisen med en osthyvel och zucchinin med en julienne skalare om du har. Annars kan du dela den på längden och hyvla den med osthyveln. Gör samma sak med moroten.
Koka i saltat vatten i cirka 2-3 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av ett tag för att bli av med överflödig vätska. Ringla sedan över lite olivolja, gärna med citronsmak. Och krydda med flingsalt.
Såsen
Om du är en såsmänniska som jag, så gör du även créme fraiche-såsen till bara genom att blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt. Men det behövs egentligen inte. Det är saftigt och gott som det är.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!