Smöra en form. Vispa ihop smör och sötning. Blanda därefter i resten av ingredienserna. Bred ut smeten i formen.
Skala och kärna ur ett äpple. Dela det i ca 3 mm tjocka klyftor. Blanda sötning med kryddorna på ett fat och vänd sedan klyftorna däri, lägg dem sedan i ett mönster på kakan. Strössla över det överblivna "kryddsockret" och lägg några klickar med smör på kakan.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Vaniljsås
Häll i grädden i en kastrull med medelhög värme. Knäck i ägget och vispa ihop.
Blanda i övriga ingredienser och vispa tills såsen kokat upp. Sänk värmen. Låt sjuda under omröring tills såsen blivit lite tjockare i konsistensen.
Tillsätt eventuellt en knivsudd guarkärnmjöl och mixa såsen om du vill ha den tjockare. Låt svalna något före servering.
Notes
* Om du är allergisk mot mandel, ta då 2 dl kokosmjöl istället.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!