Fantastiskt goda och krispiga langos. Degen baserade jag på den så kallade "fathead-pizzadegen" som kommer från bloggen med samma namn, fast med några modifikationer. Jag toppade med crème fraiche, handskalade räkor, rödlök och dill. Den Ungerska klassikern serveras dock med riven ost istället för räkor.
olja att fritera iraps-, kokos-, avokadoolja eller ghee
Topping
200ghandskalade räkor
2dlcrème fraiche
1rödlök
1knippedill
Instructions
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
Smält osten tillsammans med färskosten i mikron eller i en kastrull.
Blanda samman med resten av ingredienserna tills det blivit en jämn deg.
Bred ut en langos per portion på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 7 minuter.
Hetta upp en stekpanna med olja till cirka 180 grader. Fritera "langosarna" tills de fått en fin färg på båda sidorna. Lägg dem på ett fat med hushållspapper på och låt de svalna något.
Toppa med valfria tillbehör.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!