Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
4
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Blomkålsduchesse
▢
1
st
blomkålshuvud
▢
2
dl
ost
riven
▢
0,5
dl
grädde
▢
3
st
ägg
▢
0,5
tsk
salt
Kycklingen
▢
4
st
majskycklingfiléer
▢
smör
▢
salt
▢
nymalen svartpeppar
Grönpepparsås
▢
stekskyn från kycklingen
▢
2,5
dl
grädde
▢
1
tsk
Soya
▢
1
tsk
grönpepparkorn
▢
salt
Instructions
Blomkålsduchesse
Ställ in ugnen på 200 grader.
Koka blomkålen tills mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av.
Tillsätt ost, grädde och salt. Mixa noggrant så det inte finns några bitar kvar (de fastnar då i spritsen). Vispa i äggen.
Häll över moset i en spritspåse och spritsa ut moset på ugnsplåten. Tillaga i 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Kycklingen
Stek de kryddade kycklingfiléerna i smör med skinnsidan neråt. Vänd när köttet börjar bli vitt en bit upp på kanterna. Stek några minuter till.
Såsen
Häll i ingredienserna till såsen och låt koka ihop. Koka tills kycklingen är färdig lagad. Smaka av såsen med eventuellt extra salt.
Servera sedan med blomkålsduchessen och en god sallad.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!