Vispa äggen tillsammans med sötningen tills lite fluffigt. Vispa ihop med resten av ingredienserna.
Häll smeten i en smörad form med borttagbara kanter. Grädda i 150 grader (varmluft) i cirka 20 minuter eller tills genomgräddad. Låt svalna. Dela sedan på mitten.
Vaniljkrämen
Koka försiktigt upp grädden tillsammans med ägg, vanilj och sötning tills krämen tjocknat. Låt sedan svalna.
Monteringen
Mosa jordgubbarna till fyllningen med en gaffel och bred ut det över den ena botten. Häll sedan över vaniljkrämen, inte ända ut i kanterna, och lägg på locket.
Vispa grädden och bred den i ett jämnt lager över hela tårtan.
Skär jordgubbarna i skivor och dekorera tårtan. Avsluta med att lägga dit några kvistar citronmeliss.
Notes
TIPS! Om ni vill ha en högre tårta - gör dubbel sats av bottnarna och lägg ett lager med grädde mellan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!