Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
De här små läckra bollarna är fantastiskt goda och passar perfekt på ostbrickan eller som en härlig aptitretare innan middagen.
Skriv ut receptet
Måltid
Tilltugg
Portioner
20
stycken
Ingredients
1x
2x
3x
▢
200
g
färskost
▢
150
g
riven ost
*
▢
1
tsk
tryffelolja
▢
0,5
tsk
nymalen svartpeppar
▢
100
g
kalkonbacon
▢
1
msk
smör
▢
1
msk
färsk rosmarin
finhackad
Instructions
Riv osten och blanda samman med färskost, tryffelolja och svartpeppar.
Rulla till små bollar och ställ in dem i kylskåpet.
Finhacka kalkonbacon och stek i smör tills det blivit krispigt och fått fin färg. Häll över på hushållspapper och låt det suga upp fettet.
Finhacka rosmarin och blanda tillsammans med kalkonbaconet.
Rulla ostbollarna i "kalkonströsslet" och servera.
Notes
* Testa gärna en av mina favoritostar, Bondmoran eller Gäsene special, från
Gäsene mejeri
.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!