Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
4
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Kycklingen
▢
4
st
kycklingfiléer
▢
1
st
ägg
▢
1
dl
mandelmjöl
▢
0,5
dl
Sesammjöl
eller lika mycket mandelmjöl eller parmesan
▢
1
msk
örtkrydda
salta mindre om den innehåller salt
▢
1
tsk
salt
▢
2
krm
svartpeppar
▢
40
g
smör
att steka i
Vitlökssmör
▢
150
g
smör eller bregott
ekologiskt
▢
2
st
vitlöksklyftor
▢
1
nypa
flingsalt
Garnering
▢
1
kvist
timjan
▢
1
nypa
flingsalt
Servera med
▢
surkål
Instructions
Banka ut kycklingfiléerna något med en glasflaska eller kavel.
Knäck ägget i en skål och vispa upp med en gaffel.
Blanda mandelmjöl, sesammjöl och kryddor på ett fat.
Doppa kycklingfiléerna i ägget, låt droppa av något och vänd sedan i mjölblandningen.
Stek filéerna i smör tills de är färdiglagade och fått en fin färg.
Vitlökssmör
Pressa i vitlöksklyftorna i smöret och rör ihop med flingsaltet.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!