Go Back
Skriv ut
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
4
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Panerad strömming
▢
15
st
strömmingfiléer
▢
1
st
ägg
▢
1,5
dl
mandelmjöl
▢
0,5
dl
solroskärnor
▢
1
tsk
salt
▢
svartpeppar
▢
färska örter
▢
smör
att steka i
Blomkålsmos
▢
1
st
blomkålshuvud
stort
▢
1
dl
grädde
eller mer beroende på önskvärd konsistens
▢
2
msk
smör
▢
salt
Pepparrotsmör
▢
50
g
smör
▢
2
tsk
pepparrot
färsk riven, eller från tub.
▢
1
nypa
flingsalt
Instructions
Panerad strömming
Börja med att koka blomkålen om du ska servera tillsammans med mos.
Skär bort fenan på de fjällade strömmingfiléerna om det inte redan är gjort. Vispa upp ett ägg i ett djupt fat.
Mixa mandelmjöl och solroskärnor tillsammans med resten av ingredienserna. Doppa strömmingen i ägg och vänd sedan i paneringen.
Stek på medelhög värme med skinnsidan nedåt först i rikligt med smör. Vänd när de nästan blivit helt ljusa på ovansidan. Stek i ytterligare en minut.
Blomkålsmos
Skär blomkålen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills mjuk. Cirka 10-15 minuter. Häll av vattnet.
Häll i grädde och smör. Mixa till slät mos med stavmixer eller med ballongvisp. Smaka av med mer smör, salt och peppar.
Pepparrotsmör
Rör samman pepparrot och flingsalt med rumstempererat smör. Rulla in i plastfolie till en "korv". Lägg in i kylen.
Skär i skivor vid servering.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!