Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen. Dekorera gärna med färsk bladpersilja eller koriander vid servering.
Smält smöret och blanda samman med pressad vitlök, lime och kryddor. Lägg kycklinglåren och de hela vitlökarna som du skär av en bit av toppen på i en ugnsform.
Pensla kycklingen med kryddsmörblandningen, både under och utanpå kycklingen. Häll över resten.
Tillaga i ugnen i cirka 45 minuter tills köttet är vitt rakt igenom och köttsaften ofärgad och skinnet har blivit krispigt. Vitlökarna ska också blivit mjuka och krämiga.
Notes
Tips!Om du vill tillsätta torkad frukt, lägg dem under kycklingen så att de inte bränns vid.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!