Dela pumpan och skrapa ut innanmätet med en sked. Skär bort skalet och skär pumpan i mindre bitar. Koka pumpan tillsammans med grönsaksbuljongen under lock tills mjuk.
Mixa till puré med en stavmixer. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av hela tiden så att du får rätt balans mellan smakerna.
Lägg pilgrimmsmusslorna i en skål en ingefära, citronsaft och salt och peppar. Låt stå i minst 10 minuter.
Stek/grilla dem sedan på hög värme, helst i grillpanna, någon minut på varje sida. de ska inte vara helt genomstekta, då blir de studsiga.
Häll upp soppan/krämen i portionsskålar och toppa med de halstrade pilgrimmsmusslorna, nymalen svartpeppar och en timjankvist.
Nu är det bara att njuta!
Notes
* Butternut squash fungerar bra men jag älskar sorten som heter hokkaido.TIPS! Använd eventuellt överbliven soppa till att göra en god kyckling eller fiskgryta.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!