Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
En fantastisk god och krämig chokladkaka med sting av chili. Servera gärna tillsammans med fluffig grädde och färska bär. Kakan serveras helst kall om den ska skäras i bitar. Varm är den även supergod men svårt att få den att hänga ihop.
Skriv ut receptet
Måltid
Bakverk
Portioner
10
bitar
Ingredients
1x
2x
3x
▢
200
g
mörk choklad
helst sockerfri
▢
100
g
smör
▢
2
st
ägg
▢
0,5
tsk
vaniljpulver
▢
1
dl
grädde
▢
0,5
dl
valfri sötning
▢
1
st
apelsin
rivet skal
▢
0,5
tsk
chiliflakes
▢
0,5
tsk
flingsalt
Instructions
Ställ in ugnen på 180 grader.
Smält chokladen och smöret i en kastrull på medelhög värme. Så till så att det inte börjar koka. Ta bort från plattan och låt svalna något.
Vispa ihop ägg, grädde, sötning, vanilj och apelsinskal i en separat skål.
Häll sakta i äggblandningen i chokladen medan du vispar.
Häll smeten i en ugnsform, toppa med chili och flingsalt.
Grädda i 10 minuter eller tills kakan stabiliserat sig något, utan att den blivit för fast i konsistensen.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!