Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Ett sötsyrligt tillbehör som passar utmärkt på ostbrickan eller till kött eller fågel istället för gelé. Smaksätt gärna med exempelvis vaniljpulver, rivet apelsinskal eller lakritspulver.
Skriv ut receptet
Måltid
Tillbehör
Portioner
2
dl
Ingredients
1x
2x
3x
▢
225
g
tranbär
gärna frysta
▢
0,75
dl
valfri sötning
exempelvis björksocker eller sukrin
▢
1
msk
vatten
Instructions
Koka bär tillsammans med sötning, vatten och eventuell smaksättning.
Koka tills marmeladen börjar tjockna något och du ser att det fastnar på skeden.
Häll upp i burk och låt svalna. Förvaras i kylskåp.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!