En glutenfri fikaklassiker som i det här receptet även är fri från socker. Lika lätta att göra som att äta. Goda med mörk choklad men det är absolut inte nödvändigt - de är riktigt smarriga ändå.
2mskvalfri sötning(exempelvis xylitol, stevia eller erytritol)
1krmvaniljpulver
4dlkokosflingor
50gmörk chokladsockerfri, smält
2tskkokosolja
Instructions
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop smör med ägg, sötning och vanilj.
Blanda i kokosflingorna och låt smeten stå och svälla i några minuter.
Forma till små toppiga kokosberg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda i cirka 7-10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna.
Smält chokladen och kokosoljan försiktigt i mikrovågsugn eller i vattenbad.
Doppa kokostopparna i chokladen och ställ tillbaka dem på bakplåtspappret. Ringla eventuellt över resten av den smälta chokladen. Ställ in kokostopparna i kylen tills chokladen stelnat. Servera och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!