Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Vad gör man om man inte riktigt kan bestämma sig för om man är mest sugen på pizza eller tacos? Jo man gör en taco meatza såklart! Fattar inte att det tog så lång tid innan jag knåpade ihop detta gastronomiska mästerverk.
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Kök
Tex-Mex
Portioner
3
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Botten
▢
500
g
kalkonfärs
eller annan valfri färs
▢
1
st
ägg
▢
1
msk
tacokrydda
sockerfri
▢
0,75
tsk
salt
(om det inte finns i tacokryddan)
Topping i ugnen
▢
2,5
dl
salsasås
▢
200
g
ost
riven
▢
0,5
dl
jalapeños
skivade
Topping vid servering
▢
2
st
avokado
▢
1
st
rödlök
skivad
▢
1
knippe
färsk koriander
▢
1
dl
crème fraiche
▢
1
st
lime
▢
flingsalt
▢
nymalen svartpeppar
▢
chiliflakes
Instructions
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
Rör ihop färsen med ägg och kryddor.
Bred ut färsen till tunna platta cirklar på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Tillaga i 10 minuter i ugnen.
Ta ut bottnarna och toppa med salsasås, ost och jalapeños. Grädda i ytterligare 10-15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Skär löken och avokadon i skivor som du lägger på pizzorna. Toppa med koriander, lime och kryddor. Njut!
Notes
Tips!
Gör gärna din egen tacokrydda utan socker och tillsatser.
Här hittar du mitt recept >>.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!