En härlig och mättande frukost som visserligen kanske inte är den mest miljömedvetna pg a långa transporter för både avokado och tonfisk, så kanske inget man bör äta varje dag. Men det finns givetvis mer eller mindre bra alternativ att välja mellan. Jag väljer ekologisk avokado för att slippa kemikalierna och MSC-märkt tonfisk för ett hållbart fiske. Närproducerat blir tyvärr lite svårare att hitta.
2stinlagda gurkor(utan socker som exempelvis polsk, eller vildgurka)
1stsalladslök
2mskmajonnäs
0,5dlcrème fraiche
0,5tskdijonsenap
2tskcitronsaft
0,25tsksalt
1krmnymalen svartpeppar
1stavokadoekologisk
Instructions
Finhacka de inlagda gurkorna och salladslök. Blanda samman med resten av ingredienserna förutom avokadon. Smaka av med salt.
Dela avokadon på mitten. Ta ur kärnan. Skär bort en skiva av botten så står den stadigt. Fyll med tonfiskröran och toppa med extra salladslök och nymalen svartpeppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!