1dlmandelmjöl(eller 0,5 dl extra kokosmjöl om nötfri)
0,5tskvaniljpulver
Citronkrämen
2stägg
1dlgrädde
150 gsmör
3mskvalfri sötning(jag använde björksocker)
1stcitron(skal och saft)
Garnering
3dlgrädde
250gfärska hallon
1kvistmynta
Instructions
Bottnarna
Ställ in ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och sötning tills luftigt. Häll i det smälta smöret, bakpulver, salt och fiberhusk och vispa samman.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
Lägg smeten i en springform med löstagbara kanter. Grädda i cirka 25 minuter eller tills kakan stabiliserat sig och fått fin färg.
Krämen
Häll i grädde, ägg och resten av ingredienserna (förutom smöret) i en kastrull och låt krämen försiktigt koka upp på medelhög värme under omrörning. låt småputtra tills krämen tjocknat.
Stäng av värmen och ställ kastrullen åt sidan. Lägg i smöret i bitar och rör om tills smält.
Ställ in i kylen tills krämen tjocknat.
Monteringen
Dela tårtbotten på mitten när den är helt avsvalnad och bred ut citronkrämen. Lägg på den andra botten.
Vispa grädden tillräckligt hårt så att den går att spritsa. Bred ut grädde på hela tårtan. Lägg på hallonen och spritsa sedan kanterna med grädde. Toppa med myntakvistar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!