En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho. Oftast (om inte alltid) innehåller de någon form av nudlar. Så om man vill göra en lågkolhydratvariant så gör man den bäst hemma.Den här soppan är lika god som den är nyttig. Fullproppad med antioxidanter, vitaminer och mineraler. Perfekt om man känner sig lite krasslig och räcker till många. Jag tillagade den i min Crock-pot men det går säkert lika bra på spisen eller i ugnen.
1mskfisksås* Innehåller oftast en liten mängd socker
2stlökardelade på mitten och strimlade
2stcitrongrässtjälkarbankad och finstrimlad
0,5dlfärsk ingefärafinhackad eller strimlad
4stvitlöksklyftorfinhackade
2tskgurkmeja
1mskchilianpassa efter hur starkt du vill ha det
nymalen svartpeppar
1,7litervattenFyll tills kycklingen nästan är helt täckt
180gböngroddar
1ströd paprika
1stlimeSaften
Topping
3stsalladslök
1knippekoriander
krispigt kycklingskinn
Instructions
Lägg i kokosfett och den hela kycklingen i Crockpotten.
Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Finhacka vitlök och citrongrässtjälkarna som du först bankar på med baksidan av en kniv. Skala och skär löken i klyftor. Lägg allt i grytan tillsammans med kryddorna. Fyll upp med vatten.
Ställ in Crock-pot på 6 timmar på "High". Efter ungefär halva tiden, vänd på kycklingen.
Ta ur kycklingen från grytan och låt den svalna något innan du rensar den. Ta bort skinnet och lägg det på en ugnsplåt med smörpapper på. Gör det krispigt i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
Lägg i kycklingkött, böngroddar och strimlad röd paprika i grytan. Pressa i saften från en lime. Smaka av med eventuellt mer salt eller fisksås. Låt stå i cirka 10 minuter.
Vid servering: Toppa soppan med strimlad salladslök, krispigt kycklingskinn och koriander.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!